Dinosauruksesta digirokkistaraksi

14.04.2016

Viimeksi riemastuin bongatessani uutisvirrasta muutoshavainnon perinteisessä pankkitoiminnassa. Voisiko maailma pyöriä ilman pankkeja? Esimerkkejä muutoksista on nähtävissä kaikkialla. Viro pohtii Uberin laillistamista laatimalla säännöt kimppakyytipalveluille. Matkailu avartaa ja se aidoin kulttuurikokemus löytyy majoittumalla jonkun kodissa, koteja vaihtamalla, sohvaa tai asuntoa vuokraamalla. Perinteinen tekstiviesti - tänään ehkä erottuvin markkinointikeino, muuhun niitä enää käytetä.


Uusi työntekijä tai elämänkumppani löytyy huudolla verkostoon tai applikaation avaamisella. Apu tulee heti ja missä vain. Perinteinen CV on tylsä, video näyttää ja kertoo mistä on kyse. Visuaalinen kulttuurimuutos vahvistaa tehokkaasti egoa, brändiä, tunnettuutta ja ajatuksia. Klassiset pornolehdet jäivät historiaan, seksin katselukaupat ovat olleet jo kauan netissä. Ja se applikaatio mitä nyt käytät on jo eilisen juttu, huh!


Oma elämä on avoinna kaikille, valitse vain miten sen haluat esittää. Helpoksi on tehty myös kiusaaminen, huono käytös ja tuomitseminen, mutta kenellä on oikeus, ymmärrys ja kuka uskaltaa sanoa sanottavansa omalla nimellään? Mikä on totta ja mistä älykkyys tiedon oikeellisuuden arviointiin?


Vaihtaminen ja jakaminen, uudet mahdollisuudet, koko maailma yllättäen käsillä, niin joustavasti ja helposti. Valitse musiikki, katso leffa, oliko jotain televisiossakin näytetty – valinta on sinun. Internetin ihmemaailma on nopea apulainen niin yrityksen tuotekehityksessä, asiakaspalvelussa, palautteessa kuin oman henkilökohtaisten tarpeiden täyttämisessä. Jakaminen on välittämistä.


Digitalisaatio on kaikkialla ja se luo nopeasti uusia mahdollisuuksia, murtaa perinteisiä toimialoja ja synnyttää uusia toimintatapoja. Muutos on pysyvää ja harva kaipaa vanhaa. Myös globaalit markkinat ovat nyt lähellä ja avoinna kaikille. Tartu muutoksiin uteliaasti ja intohimolla. Sinä olet edelläkävijä ja suunnannäyttäjä – juuri oikea henkilö viemään rohkeasti bisnestäsi kohti menestystä!


Tervetuloa UPDATE Forumiin 27.4.2016 – let your ideas bubble!


Nina Harlin
liiketoimintajohtaja
Keskisuomalainen Oyj Ammattilehdet
updateforum.fi