Update Forum of Restaurant Business -seminaarin ohjelma ja puhujat julkaistaan syksyllä 2019.

Puhujat 2018

Wilhelm Vintilescu

Wilhelm Vintilescu That’s why I love the hospitality industry

Puheenjohtaja, Bastard Burgers. Toimitusjohtaja, O’Learys 2003–2016. Ravintola-alan vanhempi asiantuntija, puheenjohtaja, Pinchos 2016 – 2018 Pinchos on maailman ensimmäinen ravintolasovellus, johon osallistuu nykyisin 40 ravintolaa Ruotsissa. Suosio on kasvanut huomattavasti myös muualla Pohjoismaissa. O'Learys on puolestaan maailman parhaiden sporttibaari-ravintoloiden ketju, jolla on yli 140 ravintolaa 11 maassa. Bastard Burgers on nuori ja menestyvä hampurilais brändi.

Tavoitteenani on kehittää paitsi liiketoimintaa myös ihmisiä, jotka innostavat muita omalla tietämyksellään ja intohimollaan. Ravintola-alalla voi aina kehittyä ja tarjota muille iloista palvelua ja ikimuistoisia hetkiä. Ihmisten suhtautuminen ruokaan ja juomaan on muuttunut entisestään. Joka päivä alalle tulee uusia ihmisiä, jotka haluavat aidosti oppia asiakaspalvelua ja ravintoloiden pyörittämistä. Uudet digitaaliset tekniikat ja uusi kysyntä markkinoilla ovat haaste mutta myös erinomainen mahdollisuus kasvattaa ravintolatoimintaa. Juuri siksi rakastan ravintola-alaa. 

Wilhelm puhuu englanniksi.

Tuomas Laakso

Tuomas Laakso From a 9-seat root beer stand to the largest hotel company in the world

Tuomas työskenteli kansainvälisellä hotellialalla 10 vuoden ajan, suurimmaksi osaksi Ritz-Carlton Hotel Companyssa. Kymmenen vuoden aikana Tuomas eteni Yhdysvalloissa Bostonissa Nine Zero Hotelin toiminnanjohtajaksi ja hotellinjohtajaksi. Ylellinen 190 huoneen boutique-hotelli oli Destination Hotels & Resortsin omistuksessa. Kymmenen työvuoden jälkeen Tuomas päätti suorittaa MBA-tutkinnon ja siirtyi valmistuttuaan HVS:n Hotel Consulting and Valuation -yksikön palvelukseen Lontoossa. Tuomas teki kahden ja puolen vuoden ajan kannattavuus tutkimuksia, arvonmäärityksiä ja sijoitetun pääoman tuottoanalyyseja, antoi neuvontaa Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa toimiville hotelleille ja monikäyttöhankkeille ja hoiti niiden varallisuutta. Vuonna 2010 Tuomas siirtyi Marriott Internationalin Euroopan kehitystiimiin. Nykyään Tuomas vastaa kaikkien brändien kehittämisestä Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Pohjoismaissa. Toimipaikkana on Zürich, Sveitsi.

Tuomas puhuu englanniksi.

Doron Karavani

Doron Karavani The future of consumer behavior towards eating outside

Fafa's-ravintoloiden perustaja ja toimitusjohtaja 2011–2017. Fafa's on ensimmäinen pita-leipiin keskittyvä ketju. Eri ruokakulttuurien parhaita paloja yhdistelevät pitamme ovat rennon trendikästä katuruokaa.

Meidät tunnetaan herkullisista vegaani- ja kasvisannoksista ja varsinkin falafel-annoksista. Myös kana- ja liharuokien ystävät saavat vatsansa täyteen. Fafa's-ketjulla on nykyään 21 ravintolaa Suomessa. Suunnittelemme toimipisteiden avaamista Ruotsiin, Norjaan, Baltiaan ja Britanniaan. Uskon, että Fafa'sista voi kehittyä globaali brändi, joka erottuu edukseen pikaruokaravintoloiden alalla. Emme sinällään kilpaile suurten ketjujen kanssa, mutta voimme silti kasvattaa liiketoimintaa ja tarjota ihmisille herkullista ja terveellistä ruokaa. 

Fafa's on jo brändi! 

Doron puhuu englanniksi.

Ari Rämö

Ari Rämö Arvostavilla kohtaamisilla tulosta

Ari Rämö on erikokoisten organisaatioiden pitkänlinjan johtaja, bloggaaja, luennoitsija ja pohdiskeleva ajattelija, joka on vienyt teoriansa johtamisesta käytäntöön - menestyksekkäästi. Hänen luotsaamansa yritys SICK Oy on omassa sarjassaan sijoittunut Suomen parhaiden työpaikkojen (Great Place to Work) arvioinnissa sijoille 1-1-1-3-2-2-3-4-2-3 viimeisten kymmenen vuoden aikana ja noussut yhdeksi alansa ykkös brändeistä. Arin johtamisfilosofiassa keskeisenä teemana on ihmisten arvostaminen joka tilanteessa, sillä johtamisesta tehdään usein turhan monimutkaista ja jopa viitekehysten avulla matemaattista. Parhaimmillaan se on kuitenkin hyvin yksinkertaista, silti tuloksekasta. Ari avaa tätä ajatteluaan puheenvuorossaan. 

Ari puhuu suomeksi.

Ana Roš

Ana Roš My life story

Vahinkokokki, joka nosti slovenialaisen keittiön maailmankartalle. Ana Rošista ei pitänyt koskaan tulla kokkia – ei etenkään tohtori-isänsä tai diplomaattiperheestä ponnistaneen journalisti äitinsä mielestä. Rošin omat diplomaattiopinnot katkesivat hänen tavattuaan miehensä Valterin ja päätettyään ryhtyä töihin tämän vanhempien ravintolassa syrjäisessä slovenialaisessa Sočan laaksossa. Roš aloitti työt Hiša Frankossa ilman alan koulutusta, kokemusta ja todellista halua luopua kunnianhimoisista urasuunnitelmistaan. Lähes 20 vuotta myöhemmin hän on nostanut maansa gastronomian maailmankartalle, tähdittänyt Netflixin hittisarja Chef’s Tablea ja hänet on äänestetty maailman parhaaksi naispuoliseksi kokiksi.

Vaikka Sloveniassa ei ole Michelin-tähtiä ja maa on naapuriensa – etenkin Italian ja Itävallan – kulinaarisen menestyksen varjostama, on Roš nostanut Hiša Frankon parrasvaloihin ja ansainnut paikkansa maailman parhaiden kokkien joukossa. Viihtyisä perheravintola sijaitsee idyllisellä maaseudulla rehevässä Sočan laaksossa ja houkuttelee asiakkaita kaikkialta maailmasta maistamaan Rošin uniikkeja viiden ja yhdeksän ruokalajin maistelumenuja. Roš seuraa Dominique Crennin, Hélène Darrozen ja Anne-Sophie Picin jalanjäljissä maailman parhaana naiskokkina ja sanoo, että aikoo käyttää asemaansa pienen kotimaansa kulinaarisen statuksen nostamiseen. Epäilemättä hän siinä myös onnistuu.

Ana puhuu englanniksi.

Milad Mohammadi

Milad Mohammadi Differences our biggest possibilities

Milad Mohammadi on yksi Ruotsin suosituimmista ja innostavimmista puhujista. Hänen luentonsa kannustavat kuulijoita pohtimaan, miten itse kukin voisi luoda osaltaan kestävää yhteiskuntaa. Puhujatoimisto Talarforumin asiakkaat äänestivät Miladin Uusi tulokas -kategorian voittajaksi Vuoden puhuja 2014 -äänestyksessä.

Milad syntyi Iranissa 1980-luvun loppupuolella. Sittemmin hän pakeni Iranista Ruotsiin. Yhteiskunnan eriarvoisuus, syrjintä ja Miladin vanhempien kova elämä saivat Miladin haluamaan muutosta. Hän onkin saanut tunnustusta yhtenä tulevaisuuden tekijänä.

Vain 22-vuotiaana Miladista tuli Ruotsin nuorin asianajaja ja yhteiskuntatieteilijä – ja nyt hän on myös mieliin painuva puhuja. Hänen ainutlaatuinen tapansa puhua asioista suurella tunteella, tietämyksellä ja innostuksella on inspiroinut ja kannustanut niin yrityksiä, kuntia kuin muitakin toimijoita työskentelemään moninaisuuden, yhteenkuuluvuuden ja johtajuuden eteen. Kuten Milad itse on osoittanut, suurimmat mahdollisuudet piilevät erilaisuudessa.

Milad puhuu englanniksi.


In English

 Juontajat

Elina Koivumäki

Elina Koivumäki

Elina Koivumäessä yhdistyy juridiikan, asiakaskokemuksen, markkinoinnin ja viestinnän osaaminen. Elina toimi 17 vuotta asianajoalalla, josta 14 vuotta osakkaana suurissa asianajotoimistoissa, ennen päätöstään siirtyä operoimaan omalla Lexperience-yhtiöllään ja suunnittelemaan työelämänsä seuraavia steppejä. Elina suhtautuu intohimoisesti ihmisten kohtaamisiin, tapahtumamarkkinointiin sekä laadukkaisiin tuotteisiin ja palveluihin.

Hän on osakkaana ja neuvonantajana / hallituksessa mm. Kyrö Distillery Companyssä ja Tapahtumahotelli Huone -konsernissa. Asiakkailtaan ja yhteistyökumppaneiltaan Elina saa kiitosta juridiikan näkökulmaa laaja-alaisemmasta sparraamisesta, selkokielisyydestä ja helposti lähestyttävästä persoonasta, sekä inspiroivasta esiintymistavasta. Elinan palkittu Markkinointijuridiikka-teossarja löytyy tuhansien suomalaisten yritysten työpöydiltä. Tähän laulavana lakimiehenäkin tunnettuun naiseen voi tutustua enemmän hänen nettisivuillaan, YouTube-kanavallaan ja Twitterissä.

Kalle Ruuskanen

Kalle Ruuskanen

Kalle on pohjoismaiden johtavia asiakaskokemuksen ja muutosjohtamisen asiantuntijoita. Hänellä on ylikahden vuosikymmenen käytännön kokemus ja näytöt palvelu- ja retailalan yhtiöiden mittavistamuutoshankkeista ja kansainvälisten superbrändien johtamisesta ja klassikoiden luomisesta. Hänenintohimonaan on asiakaskokemuksen rikastuttaminen ja myynti- sekä palvelukulttuurin muovaaminen.Kalle toimii laaja-alaisesti ja vaikuttavasti eri rooleissa projektin asiantuntijatiimin vetäjänä, valmentajana,konsulttina ja osallistavana ratkaisijana.

Tommi Tervanen

Tommi Tervanen

Tommi Tervanen on Kotipizza Groupin kokovartalotoimitusjohtaja. Hän on etsinyt parhaita raaka-aineita ympäri maailmaa jo 25 vuoden ajan ja ahmii tietoa uusista ravintolakonsepteista, tuotekehityksestä ja ruoka-alan trendeistä. Tommi suhtautuu intohimoisesti yrittäjyyteen, johtamiseen, vastuullisuuteen ja ruokaan, joista hän bloggaa vuoden 2015 parhaaksi yritysblogiksi valitussa Pizzaguy-blogissa. 

Tommin johdolla Kotipizza-ketjussa on tehty merkittävä konsepti- ja brändiuudistus, joka on nostanut ketjun huimaan kasvuun. Heinäkuussa 2015 yhtiö listautui Helsingin pörssin päälistalle ensimmäisenä suomalaisena franchising-ketjuna, tammikuussa 2017 Kotipizzalle myönnettiin ensimmäisenä pizzaketjuna maailmassa kansainvälinen MSC-ympäristömerkki ja keväällä 2017 ketju äänestettiin Suomen vastuullisimmaksi toimijaksi alallaan. 

Tommi haluaa parantaa maailmaa pizza kerrallaan ja tekee sen mausta tinkimättä.

 In English